

Proje Ekibini Tanıyalım
Proje ekibimiz öğretmen yetiştirme, matematik eğitimi ve eğitimde teknoloji alanında uzman kişilerden oluşmaktadır.
Proje yürütücüsü Dr. Esra Aksoy, bir devlet okulunda matematik öğretmeni olarak 10 yıldır görev yapmaktadır. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Dokuz Eylül Üniversitesi’nde İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde tamamlamıştır. Matematik öğretimi, matematik alanında üstün yetenekli öğrenciler, öğrenme stilleri, çoklu zeka, kişilik tipleri, veri madenciliği, matematik eğitiminde ispat öğretimi ve mobil öğrenme alanlarında ulusal ve uluslararası sempozyumlarda bildirileri ve hakemli dergilerde yayınları bulunmaktadır. Teknolojik ve pedagojik yetkinlikler kapsamında: “Flutter ile Mobil Uygulama Geliştirme”, “Web 2.0 Araçları ile Dijital Öğretim Materyali Hazırlama”, “Teaching with Technology”, “Çevrimiçi Eğitimde Etkileşimli Ders Tasarımı”, “Öğrencilerde Duyuşsal ve Teknolojik Becerilerin Geliştirilmesi”, “Design-FILS Güncel Pedagojilerle Yenilikçi Öğrenme Ortamları Tasarlama Öğretmen Eğitimi”, “VFabrika Eğitimi (Temel ve İleri Düzey)”, “VFabrika ile Etkileşimli İçerik Geliştirme”, “Python Uzaktan Eğitim Temel Seviye”, “Uzaktan Öğretimde Dijital Dönüşüm Eğitimi”, “Bilgi İşlemsel Düşünme Becerisinin Disiplinlerarası Yaklaşım ile Öğretimi”, “Siber Güvenliğe Giriş Eğitimi”, “Dinamik Matematik Yazılımı (Geogebra)”, “Fatih Projesi- Eğitimde Teknoloji Kullanımı”, “Yet-Gen Öğretmen”, “EntreCompEdu Teacher” ve “Proje Danışmanlığı” sertifikalarına sahiptir.
Uzmanımız olan Prof. Dr. Serkan NARLI, matematik eğitiminde 24 yıllık mesleki ve akademik deneyime sahip bir araştırmacıdır. Lisans ve lisansüstü düzeyde çeşitli dersler vermiş ve araştırmalar gerçekleştirmiştir. Proje konusu ile mevcut deneyimleri: Doktora çalışmasında da matematik eğitiminde kullanılmak üzere Flash tabanlı bilgisayar animasyonları hazırlamıştır. İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü'nde 3 yıldır "Algoritma ve programlama", Lisans üstü düzeyde de "Veri Madenciliği" dersi vermektedir.
Proje ekibimizdeki eğitmenlerimiz ve projeye katkı yapmalarını sağlayacak çalışma ve uzmanlık alanları şunlardır:
● Prof. Dr. Süha YILMAZ, matematik eğitiminde 27 yıllık mesleki ve akademik deneyime sahip bir araştırmacıdır. Lisans ve lisansüstü düzeyde çeşitli dersler vermiş ve araştırmalar gerçekleştirmiştir. Buna ek olarak, üniversitede çeşitli idari görevlerde de yer almıştır. Proje konusu ile mevcut deneyimleri: Doktora düzeyinde "Teknoloji destekli matematik öğretimi" ve Yüksek Lisans düzeyinde "Geometri öğretiminde yeni yaklaşımlar" derslerini vermektedir.
● Prof. Dr. Bahar Baran Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü. Profesyonel uzmanlığı, hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitim için öğrenme nesneleri, çok kullanıcılı sanal ortamlar, eğitici videolar, animasyonlar, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik öğrenme ortamları gibi etkileşimli öğrenme ortamlarının tasarımı ve geliştirilmesine odaklanmaktadır. Ayrıca; dijital okuryazarlık, programlama ve kodlama öğretiminin pedagojisi, gibi konularda Erasmus+ uluslararası proje deneyimi ve uzaktan eğitim, çok kullanıcılı sanal ortamlar, teknolojik pedagojik alan bilgisi, teknoloji entegrasyonu, sanal gerçeklik, gibi konularda ise ulusal proje deneyimi bulunmaktadır. Çok disiplinli olarak, mühendislik eğitimi, sağlık bilimleri öğretimi, matematik eğitimi, sosyal bilimler öğretimi ve fen eğitimi alanlarında çalışmalar yürütmüştür.
● Dr. Öğr. Üyesi Naciye Güliz Uğur, Sakarya Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri alanında Doktor Öğretim Üyesidir. Dr. Uğur, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Enformatiği, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri alanında tamamlamıştır. 2013 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde akademisyen olarak hizmet vermekte ve Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. İşletme ve Yönetim alanında otomotiv, perakende ve eğitim sektörlerinde beş yıldan fazla özel sektör deneyimine sahiptir. Araştırmaları sosyo-psikolojik teoriler, teknolojilerin kabulü ve kullanımı, yeniliklerin yayılması ve gelişen teknolojilerin davranışsal yönleri üzerine odaklanmıştır. Lisans ve lisansüstü seviyelerinde, bilgi sistemleri, yöneylem araştırması ve insan-bilgisayar etkileşimine odaklanan dersler vermeye devam etmektedir. Naciye Güliz Uğur, 2011-2013 yılları arasında K12 seviyelerinde hizmet veren bir eğitim kurumunda görev yapmış, bu kurumun ve öğretmenlerinin dijital araçlar vasıtasıyla veli ve öğrencilerle etkileşimini arttırmak üzere çeşitli projeler geliştirmiş ve tamamlamıştır. 2013 yılından bu yana çalışmalarının odağında insan-teknoloji etkileşimi ve teknoloji yayılımı yer almaktadır.
● Dr. Öğr. Üyesi Kadir Demir, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden 2012 yılında mezun oldu. 2013 yılında YÖK desteği ile mobil öğrenme alanında araştırma yapmak üzere üç ay süre ile Bristol Üniversitesi, İngiltere’de ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Yüksek lisans derecesini Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde 2014 yılında mobil öğrenme üzerine yaptığı tez çalışması ile almıştır. Doktora derecesini 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde öğretmen adaylarının dijital akıcılık düzeylerini araştırdığı tez çalışması ile almıştır. Araştırma konuları arasında mobil öğrenme, dijital akıcılık, üç boyutlu yazdırma teknolojileri, tıp eğitiminde yapay zeka ve güncel teknolojilerin eğitime entegrasyonu yer almaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde görev yapmaktadır.
● Eskişehir Üniversitesinde görev yapmakta olan Dr. Öğretim Üyesi Emre EV ÇİMEN, matematik eğitiminde 20 yıllık mesleki ve akademik deneyime sahip bir araştırmacıdır. Lisans ve lisansüstü düzeyde çeşitli dersler vermiş ve araştırmalar gerçekleştirmiştir. Kültür ve matematik, matematik eğitiminde ilişkilendirme ve etkinlik temelli matematik eğitimi ders içeriklerinde proje kapsamı ve içeriği ile ilişkili uygulamalar gerçekleştirmektedir.
● Dr. Ozan Pala, Milli Eğitim Bakanlığında 8 yıldır öğretmenlik yapmaktadır ve İlköğretim matematik öğretmenliği doktora mezunudur. Alanı ile ilgili uluslararası hakemli dergilerde makaleleri mevcuttur. Yurtiçinde ve yurt dışında çeşitli sempozyumlarda matematiksel öğretmeni yetiştirme üzerine sözlü bildiriler yayınlamıştır. Üniversiteler ile il milli eğitim müdürlükleri ortaklığında gerçekleştirilen projelerde eğitmen olarak görev almıştır. Ayrıca TÜBİTAK 4006 projelerinde danışman öğretmenlik ve yürütücülük yapmıştır. Teknolojik pedagojik yeterliğini geliştirmek için hizmet içi eğitimler almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: Web Tabanlı Eğitimde Materyal Geliştirme Kursu, Uzaktan Öğretimde Dijital Dönüşüm Eğitimi Kursu, Çevrimiçi Öğrenmede Ölçme-Değerlendirme Semineri, Proje Danışmanlığı Semineri, FATİH Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu, Öğretmenlerimizle 2023’e Projesi Eğitici Eğitimi Kursu, Dinamik Matematik Yazılımı (Geogebra) Kursu, Fatih Projesi- Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu, Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri Kursu.
● Mehmet Akif AKSOY, lisans eğitimini İlköğretim Matematik Öğretmenliğinde tamamlamıştır. Yüksek lisansını Yöneylem Araştırması alanında yapmış ve doktora çalışmasına aynı alanda devam etmektedir. Bu açıdan, disiplinler arası çalışan bir araştırmacı ve matematik öğretmenidir. Doktora ders aşamasında MATLAB başta olmak üzere, mobil uygulamalar ile ilişkili olabilecek bilgi ve beceriler yüksek lisans ders aşamasında edinilmiştir. Optimizasyon ve Karar Verme alanlarında kullanılan paket programların aynı zamanda mobil uygulama geliştirmeye elverişli olması ve kullanılan paket programlardan bir tanesinin (MATLAB gibi) de bazı okullarda matematik derslerinde kullanılıyor olması projenin kapsam ve içeriği ile ilişkilidir.
● On yıldır Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlik yapan Yusuf Emre Ercire, 2014'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini, 2022'de doktora eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Öğretmen adaylarının alan ve pedagojik alan bilgilerinin incelenmesi üzerine yaptığı doktora çalışmasını tamamlamıştır. Doktora çalışmasını öğretmen adaylarının sayılar ve işlemler öğrenme alanındaki alan ve pedagojik alan bilgilerinin incelenmesi üzerine yapmıştır. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda sempozyumda sözlü bildiriler sunmuş olup ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış olan makaleleri mevcuttur. Veri madenciliği ilgi alanları arasında olan ve bu alanda çeşitli çalışmaları olan Ercire, Teknolojik pedagojik alan bilgisinin gelişimi için Milli eğitim bakanlığı bünyesinde hizmetiçi eğitimlere de katılmıştır. Projede, doktora tezinin odak konusu olan "sayılar ve işlemler" öğrenme alanı ilgili etkinliklere yer verecektir.
● Dr. Feriha Hande İDİL, Dokuz Eylül Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği anabilim dalından 2012 yılında mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde 2015 yılında yüksek lisansını, 2020 yılında doktorasını tamamladı. 10 yıldır Milli Eğitim Bakanlığında İlköğretim Matematik Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Veri Madenciliği, Yapay Zekâ ve Matematik Öğretmeni Yetiştirme Yaklaşımları İdil’in ilgi alanları arasında yer almaktadır. Araştırmacının bu alanlarda çeşitli ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır. Amacı, artırılmış gerçeklik teknolojilerinin STEM becerilerinin öğrenimi ve kalıcılığı üzerindeki etkisini araştırmak olan ARETE projesinin yürütücülüğünü yapmaktadır. Ortaokul öğrencilerine yönelik hazırladığı ders içerikleriyle proje kapsamı ve içeriği ile ilişkili uygulamalar gerçekleştirmektedir.
● Yusuf CAN, lisans eğitimini Ortaöğretim Matematik Öğretmenliğinde, yüksek lisansını ise İlköğretim Matematik Öğretmenliğinde tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini Analitik Geometri öğretimi üzerine yapan ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İlköğretim matematik öğretmenliği doktora programında öğrenci olan araştırmacı, doktora tezinde eğitsel matematik mobil uygulamalar ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Eğitsel matematik mobil uygulamalar ile ilişkili olduğu düşünülen ve alanında lisans, (Matematik yazılımları, Öğretim teknolojileri, Alan eğitiminde bilişim teknolojilerinin kullanımı) yüksek lisans (Matematik ve geometri alanında yeni ve güncel yaklaşımlar) ve doktora (Teknoloji destekli matematik öğretimi) düzeyinde dersler alan araştırmacı aynı zamanda bilgisayar işletmenliği sertifikası sahibidir. Lisans düzeyinde bulunan alan eğitiminde araştırma projesi dersinde eğitsel matematik mobil uygulamalar üzerine araştırmalar yapmaktadır.